Bram van Schaik (1956)
Doorgewinterd en veelzijdig journalist, tekstschrijver en redacteur. Schrijft voor o.m. krant (landelijk dagblad), diverse tijdschriften, brochures en periodieken voor overheid en bedrijfsleven.

 
U wilt een nieuwsbericht, sfeerverslag, persberichtreportage, interview of reisverhaal? Een webtekst? Wellicht een brochure of boek? Over uzelf of uw instelling of bedrijf? Allemaal mogelijk. Van een beknopt artikel tot een complete boekproductie van tienduizend woorden, elke opdracht krijgt de juiste aandacht. Zo werk ik al sinds april 1987, toen ik mijn eerste krantenstukje afleverde en het, glimmend van trots, een dag later in gedrukte vorm terug zag. Nog altijd kijk ik uit naar het zichtbare resultaat van mijn inspanningen. Om vervolgens met nieuw enthousiasme aan een volgende klus te beginnen.

Dankzij mijn langdurige ervaring en ruime netwerk heb ik meer te bieden dan louter de tekst. Ik denk en praat graag mee over idee, beeld en vorm. Voor een totaalproductie breng ik de juiste personen bij elkaar. Alles voor het best mogelijke eindresultaat. En dat bij voorkeur in een ontspannen sfeer waarin ruimte is voor relativering en humor.

Toen ik werd gevraagd een theaterprogramma samen te stellen, noemde ik het niet voor niets Schrijven is niet mijn enige kunstje. Ik bedacht, organiseerde en produceerde; mijn tweede natuur. En natuurlijk schreef ik mijn eigen tekst in de theaterbrochure. Het werd een mooie avond.

Mijn specifieke belangstelling ligt op het gebied van de (internationale) (pop)muziek, lokale politiek en cultuur, actuele vraagstukken zoals onderwijs, welzijn, wonen, economie, toerisme en tenslotte altijd met oog voor historische context en maatschappelijk perspectief.